Register Haji through ATM Maybank

August 20, 2013 at 4:33 am (life) (, , , )

Ada account tabung haji..tapi susah nak pegi ke bank nak top up duit or even nak register tabung haji? Ada je cara senang nak buat benda tu..

Nak citer sikit..Saya baru je register account TH April lepas. Lepas tu..sebulan lepas tu plan nak top up..nak cukupkan duit dalam account so that saya boleh register terus untuk haji (di mana queue dia bertahun tahun lamanya :P.. so baik la register awal).. Di sebab saya register account dulu dekat Bank Islam..So saya tau dekat bank islam ada service to register haji. pegi la kat bank islam jumaat tghari..demmit! bank tutup tghari..semayang jumaat kot..takkan pompuan semua semayang jumaat.. +_+ buat penat drive pegi bank ..parking.. jalan..

Sebenarnya..after refering to pakcik Google..sebenarnya boleh je buat transaction through Maybank. Tak tau la dari bila..lama dah kot..aku je yg tak tau ๐Ÿ˜› Maybank account boleh di link kan ke Tabung Haji account. Lepas link..dah boleh kluar masuk duit from Maybank to Tabung Haji. You can even do Cash Deposit beb.. Ouh..kalau transfer duit ke tabung haji akan dikenakan caj sebanyak RM1.

Nak lagi best…boleh je register haji dekat ATM Maybank..free of charge..tak yah susah susah nak pi tabung haji register :))

Basically the steps are as below

  • Must have Tabung Haji account (pre requisite)
  • Must have Maybank account and ATM cardย (pre requisite)
  • Go to Maybank ATM
  • Masuk kad cam biasa
  • Pilih Tabung Haji
  • Pilih Register Tabung Haji account to ATM card
  • Pastu korang letak la no account tabung haji korang
  • Lepas tu kena letak serial number pulak (saya suggest u all bawak je la buku tabung haji masa pi ATM kot kot tersalah masuk lak nanti)
  • After confirmation, akan kluar resit saying successful link to atm card ๐Ÿ™‚

Pastu korang boleh la buat masukkan duit ke..register haji ke..tgk je menu menu service yang available kat situ.. ๐Ÿ˜‰

Selamat men-register korang ๐Ÿ˜‰

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: