My encounter with Mr. Jean

June 25, 2013 at 4:50 pm (life, work) (, , )

I’ve been slaving away at work these past couple of weeks to make sure my project will go live on time.

With that..campur pulak with melayan kerenah vendor moody aku (tak tau la naper aku slalu dpt vendor prangai pelik2)..ditambah pulak dgn people handling issue..boleh dikatakan aku skrg dah macam zombie berjalan..baju rambut semua tak terurus..asal sempat je..tiap2 hari balik malam..

Malam tadi..dlm pukul 8 lebih..aku kluar office nak balik rumah..dalam kepala otak pk 1001 benda tambahan macamana nak settle issue sebelum
Uat lagi dua hari ni..wa sudah pegi hentam satu keta perdana masa otw keluar parking..

Ya allah tuhan je la yg tau perasaan masa tu..rasa cam nak lompat gaung je..so aku park la and keluar..rasa cam nak nangis je dah..panic..tgk keta yg aku langgar tu..keluar pakcik mat saleh..masyaAllah..punya la baik..considering aku yg langgar dia and dia boleh je nak maki aku.. Dia keluar keluar terus dia datang kat aku tanya aku ok tak..lepas tu aku check keta aku..banyak gak calar kat bumper depan..pi lak tgk keta dia..keta dia body kemek +_+

Dia tak marah..sbb salah aku..aku doo apologize la kat dia..tapi..dia pulak dok pujuk aku..cakap..”these things happened” ..”dont worry”..”u poor thing”..siap tanya aku tinggal jauh tak..bila dah settle siap cakap be careful.. Adeh..aku yg panic ni sampai bergenang2 air mata (tapi control la beb) sbb terharu ada manusia sebaik tu..

Masa nak balik..exchange number phone..bila aku call dia..hp tak ringing..aku ingatkan aku salah dail sbb tgn pun terketar taip sbb panic..tapi bila dgr kat phone aku..ada lak pompuan jawab..ingatkan salah nombor..rupa rupanya dia tertuka hp dgn wife dia..malam baru dia perasan +_+ dia siap buat lawak2 lagi ngan aku..cakap bahasa melayu skit skit..cakap bahasa french skit kat aku..

Dear Mr. Jean F. Wasser..thank u for turning this night’s bad experience to a pleasant (sort of) experience by meeting u..and thank u for showing me that there is no harm in being nice no matter whatever situation u are in..

Advertisement

Permalink Leave a Comment