kurrr…kurrr…

September 25, 2008 at 12:04 am (hOt mama, life, work)

ngantux… **yaaaAwwnn***.. Still too early too start looking at my pending wOrks..which are mostly documentatiOn and finishing up writing minutes of meeting..damn i hate writing minutes..

I’ve applied for leave 3 days next week which if counted for the public holidays, I’ll have the whole week off. Raya sakan. Hahaha..takde la sakan pun..but will spend the off time with my family and the bOocuks..hahaha..

Preparation for raya..hMmmm..tak buat haper pun lagi..nOthing..hehe..ada la dah beli beli kOih sumer..but kat rumah..nOt yet..tak start kemas kemas pun..will have to work like a superhero this weekend to kemas kemas my hOuse. hehehe.. kalau zOey dah besar boleh jugak tolong mama papa dia buat keje.. heheh

Baju raya… tarak..hhehe..yg ada baju kurung my mOm tempahkan for me..sib baik la ada..kalau tak..apa pun takdek baju thn ni..hehe..tgk la if sempat i want to go carik kebaya kaa..or anything yg unique unique skit…

aiyOk..dah pukul 8 ke..okeeh..kena stat keje…have a nice day

Advertisements

Permalink Leave a Comment

Bila seorang bayi dilahirkan

September 22, 2008 at 4:23 am (hOt mama, life) ()

I got this from one of my UNITEN colleagues. Interesting and good to share 🙂

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia…

Dia bertanya kepada Tuhan : ” Paramalaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?”

Dan Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu .”

Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”

“Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia”

“Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?”

“Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara.”

“Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?”

“Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa”

“Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?

“Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya”

“Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi”

“Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu”

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan

“Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?”

“Kamu akan memanggil malaikatmu itu: “IBU ”

Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa….. Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat….

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang embesar…sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu…

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :

1) Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,

2) Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,

3) Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam

4) Di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu.”

Permalink Leave a Comment

zOey is 5 mOnths old. Happy bDay buah hati mama papa

September 14, 2008 at 11:27 pm (hOt mama)

yess!! Finally we fOund zOey’s baju raya (baju kurung). Managed to find it in frOnt of alpha angle’s pasar ramadhan. Where they sell small sizes of baju kurung (under 1 year old) Huhuu.. happy sungguh.

sanggup tu tOlak zOey tepi jalan nak pegi kedai tu sebab ternampak before going inside alpha angle. Hee. Cian budak tu berpeluh peluh. Masuk keta terus bukak baju tinggal panty dia je. Hee.

Baju raya jalan dia semalam aunty aunty dia gi borong kat OU. sampai 7 pasang. Isk isk isk. Murah rezeki sungguh budak ni.

Tapi… papa mama dia takde baju raya lagi…. Hee. Takde sape nak belikan ke? 😛

Permalink Leave a Comment

zOey’s tantrum weekend

September 9, 2008 at 4:44 am (hOt mama)

Weekend lepas. oUr baby buat perangai. dunno why..asyik naaaangisss je..cry cry cry..tak boleh tinggal sikit..menangis..nak minum susu..menangis..nak mandi… nangis..bgn tido….nangis..Pening kepala kitorang..dari sabtu…dalam kereta..pegi gOmbak pun dia buat perangai..nak melekat je…balik pun sama..Ahad pun still the same thing..the peak was masa nak buka puasa ahad tu..dia menangis giler giler babeng..Until I oso want to cry tgk dia..yer laa..tak paham kenapa..sakit ke apa ke..

Lepas berbuka..(tak rasa langsung mkn apa..sekadar buka pose je)..pack pack..terus gi doctor..
jumpa jumpa doctor..check..ok pulak tak kembung tak apa..pastu loyar bughuk pulak doctor tu…kita cakap kat dia..”anak saya ni asyik nangis je”..dia boleh jawab ngan bodonye..”skrg tak nangis pun..rasa nak lempang je..dah la bahasakan susu badan as “susu dada”..weird
so kitorang assume budak ni gigi nak tumbuh la kot..hee..

Tapi yg mahal nye..budak ni..nangis…sampai meleleh leleh air mata…air liur sumer…tapi bila bawak keluar handphone konon konon nak amik gambar..teruss sengih..macamana tu?isk isk isk

Permalink Leave a Comment

sunglasses.. 8)

September 5, 2008 at 3:10 am (hOt mama, life) (, , , )

frOm me…berjangkit kat my hubby… then berjangkit kat zOey..he he he…

Permalink Leave a Comment